בדק בית לארונות מטבח וכלים סניטריים

בדק בית ארונות מטבח

בכל ביצוע בדק בית המטרה היא למצוא ליקויי בניה שונים אשר יכולים להיות מטרד, ליקויי בניה שעשויים לגרום בעתיד להוצאות מיותרות או להוות סיכון לדיירי הבית. בדיקת ארונות מטבח בבית הינה, כמובן, אחת הבדיקות החשובות כשמבצעים בדק בית. הארונות הם אזורי האחסון העיקרי בבית וחשוב שהתפקוד שלהם יהיה ללא דופי והדברים שבתוכם יישמרו על הצד הטוב ביותר. חלקם הגדול של ארונות המטבח הוא קבוע ולכן מעבר לתפקוד הלקוי והפגמים במראה החיצוני הם יכולים להסתיר מאחוריהם או בתוכם סימנים לתקלות אפשריות. המומחים מחברות שונות של בדק בית יזהו בעיות וליקויי בניה בארונות עוד בטרם הפכו לבעיות חמורות.

בדיקת ארונות מטבח – מה זה כולל ?

בדיקת ארונות מתחלקת לארבעה חלקים: בדיקת ההתאמה של הארונות לתקנים הנהוגים במדינת ישראל הן מבחינת הרכב החומר והן מבחינת הסימון או הרישום שחייב להיות בנמצא. החלק השני הוא בדיקה של מבנה הארונות וכן ליקויים בבניה (אם ישנם) בארונות. החלק השלישי הוא בדיקה של איכות השימוש בהם, משמע פגיעה, אם ישנה בתפקוד התקין שלהם. החלק הרביעי הוא בדיקת ארונות כדי לנסות לאבחן תקלות שהם מסתירים מאחוריהם, כמו רטיבות בקירות שנובעת מנזילה בצנרת.

באשר לפן החוקי: בכל ארון מטבח מחייבות התקנות שיהיה רישום כתוב של שם היצרן, החומר או החומרים מהם בנוי הארון, שם או מספר הדגם שלו ובאילו חומרים מותר להשתמש בזמן הניקוי שלו. העדר רישום כזה, במיוחד כשמדובר בארונות המטבח, הוא מנוגד לתקנות הישראליות ואיננו תקין. בדק בית איכותי אמור לגלות את כל הליקויים מסוג זה.

לפני שקונים מטבח חדש כדאי לצפות בוידאו הזה

בדיקת תקינות בקניית מטבח חדש

בבדיקת תקינות הארונות מתייחסים לגימור, משמע: פילוס הדלתות, כתמים או ליקויים אסתטיים גלויים או סמויים. ת"י (תקן ישראלי) 1271 מפרט את הנושא ומתייחס לצורך בניקיון, בליטושובשלמות של כל חלקי ארון המטבח. התקנה מתייחסת לכך שכל החלקים הגלויים לעין, חיצוניים ופנימיים, חייבים להיות מצופים או מחופים בצורה נאותה. נושא אחר וחשוב גם מבחינה אסתטית וגם מבחינת נוחות השימוש הוא פילוס דלתות הארון, האמורות להיות בגובה זהה. מעבר לכך נבדקים גם הצירים, האיכות שלהם והתפקוד שלהם וגם ידיות הדלתות. לעיתים משתמשים באביזרים שאינם מוגנים מפני שיתוך (חלודה) ולאחר זמן קצר מופיעה בהם חלודה.
לעיתים, מכיוון שהארונות צמודים לקיר ואם בקיר הזה או בסמוך לו עוברת צנרת, הרי שהימצאות לחות או רטיבות בתוך הארון יכולה להעיד על אפשרות לנזילה הגורמת לרטיבות בקיר. בכל בדק בית שמבצעים בעיה של נזילות היא הנפוצה ביותר.
בחברת בדק בית מקצועית משתמשים בגלאי רטיבות המתאימים לבדיקת רטיבות בעץ.

בביצוע בדק בית, בדיקת ארונות המטבח היא חשובה מכל הבחינות שצוינו לעיל. אבל חשיבות נוספת של בדיקה כזו היא שהארונות מעידים על איכות החומרים הכללית בבית. הימצאותם של ליקויים מהותיים בארונות מטבח או בקירות אליהם הם צמודים מהווה עדות נוספת על מצבו הכללי של הבית.

ליקויי בניה ובדק בית כלים סניטריים

לקראת סוף בניית הדירה מתחילים בהתקנת כלים סניטריים. כלים אלו כוללים אמבטיה, אגנית מקלחת, אסלות כיורים וכו'. כלים אלו רגישים ביותר לשריטות מכלי עבודה ופסולת בנייה, שני דברים המצויים ביותר באתרי בנייה.

על מנת להגן על הכלים הסניטרים נוקטים בשלושה אמצעים:

מתקינים את הכלים כמה שיותר קרוב למסירת הדירה.
נועלים את הדלת הראשית ומאפשרים רק לעובדים אמינים להיכנס לדירה. בנוסף, מדריכים את הפועלים שלא לפגוע בכלים הסניטריים.
והחשוב מכל – מגנים על הכלים באמצעות דיקטים או גבס.

הגנה מיוחדת נדרשת על האמבטיה ועל אגנית המקלחת. במקרים בהם אין הגנה על כלים אלו, הם מתמלאים במהירות בפסולת בנייה. פסולת הבנייה כוללת שאריות מלט, טיח ובטון, ברגים, ברזלים ואף כלי עבודה. מיותר לציין כי הפסולת גורמת לשריטות בציפוי האמבט והאגנית.

במקרים בהם נוצרים שריטות בציפוי האמבט או האגנית, נקראת בבהילות אחת מהחברות המתמחות בתיקונים מקומיים בציפוי. לעיתים התיקונים מוצלחים, אך במקרים רבים התיקונים יוצרים הבדלי גוון ואף מתקלפים במשך הזמן , ממליצים לשכור חברת בדק בית שתבדוק עבורכם את כל הפרטים הקטנים.

על הקבלן בנייה לבצע הגנה מלאה על כלים סניטרים ובמיוחד על האמבט ועל אגנית המקלחת. במקרה ולא בוצעה הגנה ונפגעו הכלים, אין לקבל את הכלי הסניטארי גם אם בוצע בו תיקון, שהרי אם הקבלן לא היה מתרשל, לא הייתה פגיעה בכלי. יצוין כי קיים תקן לאמבטיות שאינו מתיר שריטות.

מאמר באדיבות האוס בנייה וייזמות housecontractor.co.il